Rok Žitko, 10. 3. 2024

32. dnevi Jožefa Stefana

18. - 23. marec 2024

Spoštovani,

 z veseljem in ponosno oznanjamo, da bomo od 18. do 23. marca tradicionalno pripravili Dneve Jožefa Stefana, ki jih že od leta 1993 izvajamo v počastitev rojstnega dneva slovitega fizika Jožefa Stefana, katerega ime nosi naš inštitut.

 To je teden, ko širom odpremo vrata vsem obiskovalcem ter jim predstavimo, kaj vse počnemo v naši znanstveni ustanovi. Je priložnost, da znanost približamo širšemu krogu ljudi in zanjo navdušimo mlade.

 Sodelavke in sodelavci, ki organizirajo Dneve Jožefa Stefana, so zastavili enkraten in zanimiv program za vseh šest dni: od aktualnih in zabavnih okroglih miz, gostujočih predavanj priznanih predavateljev do zanimivih predstavitev eksperimentov in odsekov. Podroben program je na voljo na tej povezavi.

 Vabimo vas, da ste ta teden prisotni na IJS in se udeležite številnih dogodkov. Ne pozabite, da imamo v soboto, 23. marca, Dan odprtih vrat – to je priložnost, da tudi sami v družbi svojih najdražjih obiščete predstavitve odsekov in bolje spoznate razsežnosti naše znanstvene ustanove.

 Veselimo se druženja z vami na 32. Dnevih Jožefa Stefana,

 Polona Strnad

Odnosi z javnostmi

Institut  »Jožef Stefan«