Grafična podoba DMFA Slovenije

Logotip Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije je oblikoval prof. Janez Suhadolc.

Uporaba logotipa na spletnih straneh

DMFA Slovenije dovoljuje uporabo logotipa DMFA na drugih spletnih streneh. Datoteko s sliko (PNG) morate prenesti na vaš spletni strežnik, logotip pa mora biti uporabljen kot aktivna povezava na domačo spletno stran DMFA Slovenije:

<a href="http://www.dmfa.si">
<img src="LogoDMFA.png" alt="DMFA Slovenije" title="DMFA Slovenije" />
</a>

Uporaba barvne inačice logotipa je obvezna vsakič, ko je mogoče. V primeru zmanjšanih grafičnih možnosti je dovoljena uporaba enobarvne inačice (PNG) v črni ali beli barvi, ustrezno izbrano glede na (enobarvno) podlago. Uporaba logotipa v drugih barvah ni dovoljena, prav tako ni dovoljena uporaba logotipa na pisani ali vzorčasti podlagi. Obdajanje logotipa z drugimi grafičnimi elementi (npr. okvirjanje ali postavitev na poseben pravokotnik druge barve kot običajna podlaga) ni dovoljeno.

Uporaba logotipa na drugih medijih

Zaradi zagotavljanja kakovosti prikaza oz. natisa je v tiskanih medijih ali v elektronskih dokumentih obvezna uporaba barvne inačice logotipa v vektorskem formatu (PDF), uporaba enobarvne inačice (PDF) v črni ali beli barvi je dovoljena le na medijih, kjer uporaba barvnega logotipa ni možna (npr. natis na tkanino). Obdajanje logotipa z drugimi grafičnimi elementi (npr. okvirjanje ali postavitev na poseben pravokotnik druge barve kot običajna podlaga) ni dovoljeno.